Modele Romania Modele Romania

Cele mai reușite ținute de la gala amfAR 2020!

Gala amfAR este un eveniment anual care marchează, neoficial, debutul săptămânei modei de la New York (5-12 februarie 2020). La acesta participă crema modei, de la cel mai bine cotate modele, la fashion editori și designeri.

Incă din anul 1998, gala amfAR celebrează rezultatele excepționale în lupta contra virusului hiv. Evenimentul caritabil reunește an de an nume mari ale modei și ale showbiz-ului, reușind să strângă sume impresionante pentru cauza pentru care luptă.

Plasat la începutul săptămânii modei de la New York, cea care anunță tendințele de toamnă/iarnă 2020, evenimentul reunește cele mai importane figuri ale modei.

Pe covorul roșu le-am admirat pe Anna Wintour, Donna Karan, Heidi Klum, Elsa Hosk, Cindy Burna și Iman, cea care a fost și premiată în cadrul serii.

Iata cele mai reușite ținute de la ediția de anul acesta:

Luka Sabbat
Luka Sabbat
Lais Ribeiro
Lais Ribeiro
Iman
Iman
Heidi Klum
Heidi Klum
Elsa Hosk
Elsa Hosk
Devon Windsor
Devon Windsor
Coco Rocha
Coco Rocha
Cindy Bruna
Cindy Bruna
Anna Wintour
Anna Wintour

Aparitii la Festivalul de Film de la Venetia

Festivalul de Film de la Venetia, ajuns la editia cu numarul 76, si a debutat printr-o serie de conferinte de presa si lansari de film la care au participat nume cunoscute din industria cinematografica, si nu numai.

Fotografii au surprins pe covorul rosu aparitii vestimentare memorabile.

Iata doar cateva dintre acestea:

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Laura Dern
Laura Dern
Kristen Stewart
Kristen Stewart
Juliette Binoche si Catherine Deneuve
Juliette Binoche si Catherine Deneuve
Iman
Iman
Elsa Hosk
Elsa Hosk
Candice Swanepoel
Candice Swanepoel
Barbara Palvin
Barbara Palvin

 

Grace Jones, 69 de ani

Stilul nu are vârstă: pe podium la peste 50 de ani

Au peste 50 de ani şi îşi poartă vârsta cu mândrie. Nu oriunde, ci chiar pe cele mai mari podiumuri de modă ale lumii. Grija şi acceptarea transformărilor propriului corp sunt dovada frumuseţii autentice a acestor femei.

Modele ca JoAni Johnson, Bethann Hardison şi Roshumba Williams sunt dovada clară a faptului că viaţa de model nu se încheie la 50 de ani. Mai mult, vârstă 50+ poate reprezenta o dovadă a înţelegerii transformărilor normale ale corpului, atunci când este purtată cu mândrie.

Roshumba Williams, 50 de ani
Roshumba Williams, 50 de ani
JoAni Johnson, 67 de ani
JoAni Johnson, 67 de ani
Iman, 61 de ani
Iman, 61 de ani
Grace Jones, 69 de ani
Grace Jones, 69 de ani
Bethann Hardison, 61 de ani
Bethann Hardison, 61 de ani

Noul model de frumuseţe la Săptămâna Modei de la Paris: femeia mulatră, cu forme!

În capitala franceză se celebrează diversitatea. Creatorul Rick Owens a adus pe podium, pe lângă propriile manechine, şi un grup de mulatre voluptoase pentru a atrage atenţia asupra discriminării rasiale şi a tiparului 90-60-90 promovat de industrie.

Anticonsumerism, antirasism, anticonformism. Acestea au fost mesajele pe care designerului american a vrut să le transmită prin intermediul ţinutelor expuse joi la Paris. Pentru a trage un semnal de alarmă asupra lacunelor cu care industria modei se confruntă, Rick Owens a cooptat în echipa sa, pe lângă propriile modele, şi câteva mulatre cu o constituţie robustă.

Showul regizat de Owens a fost o sărbătoare a diversităţii, căci designerul a reuşit să demonteze mitul potrivit căruia moda înseamnă tinere albe şi anorexice, în ţinute de milioane de dolari.

Spectacolul de la Paris reprezintă un răspuns adus la adresa celor care au acuzat industria de rasism şi conturarea unei imagini false vizavi de idealul de frumuseţe. Cu două săptămâni în urmă, supermodelele Naomi Campbell (43 de ani) şi Iman (58 de ani) au sesizat că designerii refuză să mai colaboreze cu modele de culoare, argumentând că în anii ʼ70 şansele ca o mulatră să fie distribuită în cadrul unei prezentări erau mult mai mari decât acum.

Potrivit declaraţiilor celor două manechine, designeri precum Victoria Beckham şi Marc Jacobs fie au omis să coopteze în echipa lor manechine de culoare, fie au avut o singură reprezentantă din această categorie.

Calvin Klein, Donna Karan, Chanel, Armani, Gucci, Saint Laurent şi Roberto Cavalli completează lista caselor de modă, în culisele cărora modelele de alte etnii nu au avut un „bilet“ de acces.

Acţiunea lui Rick Owens nu a fost singura care „a zguduit“ universul modei. În luna martie, un retailer de îmbrăcăminte din Suedia a avut parte de o rundă de aplauze virtuale după ce o fotografie cu două manechine voluptoase îmbrăcate în lenjerie intimă, a ajuns pe cea mai cunoscuta retea de socializare din lume, unde a strâns peste 57.000 de aprecieri în doar câteva zile de la postare.