Modele Romania Modele Romania

Armani Exchange a lansat bijuterii realizate din arme de foc şi gloanţe topite

Armani Exchange  bijuterii realizate din arme de foc şi gloanţe topite

Casa de modă Armani Exchange a realizat o colecţie de brăţări unisex confecţionate din metal reciclat, materie primă obţinută prin topirea armelor de foc şi a tuburilor de cartuş confiscate de poliţie.

Create în parteneriat cu „Liberty United”, un brand filantropic care produce bijuterii, care militează pentru reducerea violenţei provocate de folosirea armelor de foc în Statele Unite, brăţările au fost imprimate, fiecare în parte, cu seria armei din care au fost confecţionate.

O brăţară costă aproximativ 100 de dolari şi este disponibilă în două mărimi, 20% din profitul obţinut din vânzarea colecţiei urmând să fie donat programelor destinate reducerii violenţei armate, conform declaraţiilor reprezentanţilor casei de modă Armani Exchange.

Colectia Armani Exchange 0

 

Împletitura cu aspect antic simbolizează unitatea, potrivit lui Peter Thum, fondatorul „Liberty United”, iar numerele unice sunt, probabil, cele mai marcante caracteristici ale accesoriilor. „Numărul acela este tot ce mai rămâne din armă. Este ca o urmă de ADN”, a declarat Thum.

Această linie de bijuterii se adaugă unei colecţii mai mari de inele, brăţări şi coliere marca „Liberty United”.

Povestea „Liberty United” a început în urmă cu 14 ani, în timpul unei călătorii în Africa, unde Peter Thum a început să adune armele AK47 interzise pe continent, să le topească şi să le recicleze, transformându-le în bijuterii.

„Fiecare bijuterie reprezintă o armă care nu va mai ucide pe nimeni”, a spus Philip Crangi, designer „Liberty United”.

Colectia Armani Exchange

Vanessa Paradis, imaginea H&M a colectie de modele din bumbac organic Conscious

Vanessa Paradis este noua imagine a H&M Conscious Collection.

Colecţia este parte a „ angajamentului brandului pentru o dezvoltare durabilă a domeniului modei”.

Colecţia, care va putea fi găsită în magazine începând cu luna martie, este realizată doar din materiale care susţin demersul brandului, cum ar fi bumbacul organic sau poliesterul reciclat.
„Îmi place să fiu parte a colecţiei Conscious a H&M. Şi eu fac tot posibilul să cumpăr astfel de produse vestimentare, iar hainele vintage ocupă o parte semnificativă a garderobei mele. Îmi place acest stil şi faptul că este eco-friendly, deoarece îmi place să refolosesc hainele vechi”, a declarat Vanessa.

În acelaşi timp, H&M lansează şi o nouă iniţiativă, încurajând clienţii să aducă hainele pe care nu şi le mai doresc, de la orice brand, în unul din magazinele H&M din Marea Britanie sau Irlanda pentru a fi reciclate. În schimbul acestor haine, clienţii vor primi câte un voucher pentru fiecare pungă de haine, la o limită de două pungi/ client / zi. Aceasta este pentru prima dată când un brand high street promovează şi recompensează reciclarea la scară mare.