Modele Romania Modele Romania

Povestea rochiei de mireasa purtata de Alina Maria Binder

Alina Maria Binder s-a măritat, duminică, 30 septembrie, cu fostul principe Nicolae, la Sinaia, în prima nuntă regală din România, din ultimii 70 de ani. Iar aceasta a ales să poarte o rochie de mireasă creată de un brand românesc.

Rochia, care a fost creată de brandul Parlor, a atras toate privirile oamenilor care au mers la Sinaia pentru a-i susține și felicita pe miri. Mii se oameni au fost cu ochii pe Alina, care a purtat o rochie spectaculoasă, cu inspirații occidentale, dar și tradiționale.

Creatorii rochiei au găsit surse de inspirație și referințe istorice atât în ținutele tradiționale purtate în România rurală a anilor trecuți, cât și în ținutele de mireasă occidentale, purtate de regalități.

Țesăturile alese sunt nobile, rochia fiind creată din 14 metri de mikado de mătase, voalul din patru metri din tul de mătase brodat manual cu flori de câmp, acestea fiind florile preferate ale soției lui Nicolae Medforth Millls. Croiala i-a pus în valoare silueta, iar Alina Binder a arătat superb în rochia cu spatele gol.

Ca detalii, pe lângă broderie au fost folosiți nasturi îmbrăcați în mătase, manșete desfăcute și un pliseu, care este un detaliu subtil inspirat din ținutele de seară purtate de doamnele din perioada anilor 1800.

 

Uite pe ModeleRomania rochia de mireasă croită după indicaţiile a 3.000 de femei!

Preferinţele a peste 3.000 de reprezentante ale sexului frumos au fost luate în considerare de editorii unei reviste specializate în nunţi pentru a realiza o rochie de mireasă ideală.

Cititoarele revistei „Brides“ din Marea Britanie au decis fiecare detaliu al rochiei, de la formă până la material, lungime, aplicaţii şi culoare. Provocarea lansată de revistă a fost pusă în practică de unul dintre cei mai apreciaţi designeri de rochii de mireasă din Anglia, Stephanie Allin, care a croit ţinuta de vis în decurs de zece zile.

Piesa vestimentară, estimată la 16.000 de euro, va fi prezentată in curand  în cadrul unui eveniment organizat în capitala londoneză.

Rochia este confecţionată din dantelă franţuzească Chantilly, cu jupoane din şifon şi satin. Decolteul în formă de inimă a fost ales de 39% din cititoare, în vreme ce croiala mânecilor a fost indicată de 44% din femeile care au răspuns chestionarului online.

Chiar dacă doamnele şi domnişoarele au inclus şi voalul printre preferinţe, acesta nu a fost unul lung, tradiţional, ci foarte scurt, menit să pună în valoare coafura clasică.