Modele Romania Modele Romania

Rochii de Oscar în 2014

Aseara s-a încheiat cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar – un spectacol vizual şi auditiv care s-a desfăşurat la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, prezentat într-o notă umoristică de către actriţa şi prezentatoarea TV Ellen DeGeneres.

Încă din momentul în care vedetele au început să apară pe covorul roşu, emoţiile se simţeau dincolo de sticlă, în ochii lor, prin gesturi şi declaraţii. Iar emoţiile nu au dispărut niciun minut, până la terminarea show-ului, doar că au fost mascate de glume, muzică şi poveşti cinefile.

Cât despre vestimentaţie, gala premiilor Oscar 2014 a fost ca o poveste localizată pe un tărâm al prinţeselor, cu mici scăpări de stil inevitabile… Sau cel puţin actriţele şi cântăreţele au vrut să se simtă iar în secolul victorian, uşor adaptat.

În timp ce bărbaţii – exceptând vreo două cazuri, cum ar fi Kevin Spacey sau Jared Leto – au optat pentru costume clasice, negre cu cămăşi albe simple, accesorizate cu papioane, femeile au preferat rochii foarte elegante, fără a fi neapărat extravagante sau sexy.

Tendinţa generală s-a conturat în jurul rochiilor lungi, cu trenă, din materiale foarte fine, transparente, cu pietre preţioase, care să le pună în evidenţă formele, cu discreţie. Nu au lipsit nici decolteurile adânci, nici rochiile cu spatele gol, dar nici măcar în aceste situaţii nu părea că s-a recurs la o extravaganţă vestimentară.

Culorile câştigătoare au fost alb, crem, gri metalic şi iar alb. Nu a lipsit nici clasicul negru, Jennifer Lawrence a ales o rochie roşie, însă au lipsit aproape complet de pe covorul roşu culorile puternice.

Amy Adams a impresionat într-o rochie Gucci, albastru închis, Julia Roberts într-o rochie neagră Givenchy, Angelina Jolie a întors toate privirile cu o creaţie Elie Saab, Lupita Nyong’o într-o superbă rochie Prada, Sandra Bullock şi-a spălat păcatele de la “Globurile de Aur cu o rochie Alexandre McQueen, Cate Blanchett s-a ridicat la înălţimea premiului cu o rochie Giorgio Armani.

Probabil cea mai criticată apariţie a fost aceea a lui Penelope Cruz, care a optat pentru o rochie deloc inspirată de la Giambattista Valli. Nici Anne Hathaway nu a prea încântat criticii în rochia sa de la Gucci.

 

Colecţia de modele de lenjerie ciudata Zahia Dehar, la Saptamana Modei de la Paris

Printre designerii care şi-au prezentat creaţiile haute couture la Săptămâna Modei de la Paris se numără şi Zahia Dehar, o tânără care abia a împlinit 20 de ani şi este cunoscută ca fostă prostituată.
Colecţia de lenjerie Zahia Dehar a fost, evident, pe placul bărbaţilor, însă excentricele creaţii nu prea au impresionat criticii de modă. Fără o linie anume sau un punct de plecare, colecţia a fost un amestec fără sens de piese excentrice şi cuminţi.

Constumaţiile cu şorţuleţ minuscul au fost amestecate cu unele din pene sau aplicaţii sub formă de fluture.

Pe de altă parte, nimeni nu se aştepta la o colecţie prea coerentă din partea tinerei Zahia Dehar. Aceasta avea numai 18 ani când s-a descoperit că în adolescenţă, pe când era minoră făcea sex pe bani cu clienţi faimoşi şi bogaţi, printre care şi unii din cei mai cunoscuţi fotbalişti francezi.

Zahia a profitat de faima pe care a obţinut-o astfel ca să se lanseze în lumea modei şi a trecut de la meseria de model la cea de designer. Acum, fosta prostituată de lux este un designer de renume care îşi prezintă colecţiile sexy la Săptămâna Modei Haute Couture de la Paris.