Modele Romania Modele Romania

Modele minunate de tinute inspirate de la papusa Barbie

Tinute Barbie

În copilărie, toate fetiţele doresc să aibă o păpuşă Barbie pe care să o îmbrace şi să o schimbe ori de câte ori are chef, imprimându-i stilul ei propriu.

barbie_1barbie_2

Numai că acum, rochiile roz cu volane au dispărut din garderoba păpuşii Barbie, ea adoptând un stil demn de orice fashionistă care se respectă.

barbie_3barbie_4

Ţinute de zi, de seară, de cockteil, office, pentru shopping sau pentru o plimbare cu câinele, toate fac parte acum din dressing-ul celebrei păpuşi.

barbie_5barbie_6

Stilul lui Barbie a fost ajuns extrem de apreciat de către specialişti, pentru că nu numai că respectă noile tendinţe în modă, dar pune accent şi pe accesorii preţioase: pantofi lucraţi cu o atenţie deosebită la detalii, genţi copiate după marile case de modă şi bijuterii opulente.

barbie_11

Bineînţeles că noua Barbie, citeşte reviste de profil ca Elle sau Vogue, participă la şedinţe foto şi prezentări de modă, fiind puternic ancorată în tot ceea ce reprezintă acest domeniu.

barbie_8barbie_10

Cu atât sunt mai de apreciat outfiturile cu cât cele mai multe dintre ele au ca sursă de inspiraţie vedete renumite în lumea modei cum ar fi Rachel Zoe, stilista celebrătăţilor de la Hollywood. Bineînţeles că orice femeie ar da orice să aibă în garderobă măcar o parte din ţinutele acestei păpuşi Barbie moderne.

barbie_9

Noul model de frumuseţe la Săptămâna Modei de la Paris: femeia mulatră, cu forme!

În capitala franceză se celebrează diversitatea. Creatorul Rick Owens a adus pe podium, pe lângă propriile manechine, şi un grup de mulatre voluptoase pentru a atrage atenţia asupra discriminării rasiale şi a tiparului 90-60-90 promovat de industrie.

Anticonsumerism, antirasism, anticonformism. Acestea au fost mesajele pe care designerului american a vrut să le transmită prin intermediul ţinutelor expuse joi la Paris. Pentru a trage un semnal de alarmă asupra lacunelor cu care industria modei se confruntă, Rick Owens a cooptat în echipa sa, pe lângă propriile modele, şi câteva mulatre cu o constituţie robustă.

Showul regizat de Owens a fost o sărbătoare a diversităţii, căci designerul a reuşit să demonteze mitul potrivit căruia moda înseamnă tinere albe şi anorexice, în ţinute de milioane de dolari.

Spectacolul de la Paris reprezintă un răspuns adus la adresa celor care au acuzat industria de rasism şi conturarea unei imagini false vizavi de idealul de frumuseţe. Cu două săptămâni în urmă, supermodelele Naomi Campbell (43 de ani) şi Iman (58 de ani) au sesizat că designerii refuză să mai colaboreze cu modele de culoare, argumentând că în anii ʼ70 şansele ca o mulatră să fie distribuită în cadrul unei prezentări erau mult mai mari decât acum.

Potrivit declaraţiilor celor două manechine, designeri precum Victoria Beckham şi Marc Jacobs fie au omis să coopteze în echipa lor manechine de culoare, fie au avut o singură reprezentantă din această categorie.

Calvin Klein, Donna Karan, Chanel, Armani, Gucci, Saint Laurent şi Roberto Cavalli completează lista caselor de modă, în culisele cărora modelele de alte etnii nu au avut un „bilet“ de acces.

Acţiunea lui Rick Owens nu a fost singura care „a zguduit“ universul modei. În luna martie, un retailer de îmbrăcăminte din Suedia a avut parte de o rundă de aplauze virtuale după ce o fotografie cu două manechine voluptoase îmbrăcate în lenjerie intimă, a ajuns pe cea mai cunoscuta retea de socializare din lume, unde a strâns peste 57.000 de aprecieri în doar câteva zile de la postare.