Modele Romania Modele Romania

Helen Mirren Vs. Nina Dobrev

Doua actrite, una din generatia de aur a Hollywood-ului si cealalta din generatia promitatoare, au purtat aceeasi rochie.

Helen Mirren si Nina Dobrev au trecut prin ceea ce poate fi descris ca cel mai mare cosmar vestimentar al unui star hollywoodian: au purtat aceeasi rochie.

O lege nescrisa la Hollywood ar cere ca, la evenimentele importante cu covor rosu, vedetele sa nu poarte aceleasi creatii. Ei bine, lor li s-a intamplat,se-ntampla si la case mai mari!

Helen Mirren s-a prezentat cu aceasta rochie semnata de designerul Prabal Gurung, pe 10 ianuarie, la premiera Leisure Seekers, in timp ce Nina Dobrev a ales-o pentru premiera Flatliners, care a avut loc cu patru luni inainte de acest moment.

Singurele lucruri distinctive la aparitiile lor au fost accesoriile. Si asta pentru ca Helen Mirren a mizat pe puterea unei cureluse negre, subtiri, in talie, un clutch negru cu accente aurii si pantofi gri, stilettos.

Nina, in schiimb, o purtase cu o curea intr-un joc de nonculori, un clutch cu accente de rosu si pantofi Louboutin, de un gri deschis.

Sfaturi pentru bărbații de carieră

costum-barbati-de-cariera (1)

Barbații de carieră în prezent, vor din ce în ce mai puțin să poartă cravată și costum. Tendința devine din ce în ce mai mult casual-formală. Este fundamental de specificat faptul că, atunci când vine vorba despre termenul casual-formal nu se face referire la orice fel de vestimentație. Este vorba despre o vestimentație potrivită pentru întâlniri, prânz de afaceri, interviuri, și bineînțeles, pentru toate evenimentele în orele suplimentare care apar zi de zi.

Amintindu-și de combinația potrivită de culori, bărbații pot combina culorile neutre cu culori vii fără limite sau fără a atrage atenția prea mult datorită culorii vestimentației.

 

alegerea-camasii-potrivite

Când se trece la alegerea cămășii, este foarte important să se verifice croiala cămășii. Trebuie văzut dcă în talie are o croială liniară sau rotunjită. Dacă este liniară sub nicio formă nu trebuie să poarte cămășa scoasă din pantaloni.

Cămășile care se pot alege pentru a crea o ținută casual-formală, variază în funcție de culoarea pielii bărbaților, totuși se pot folosi cămăși de o singură nuanță: gri, albastru sau alb.

alegerea-pantalonilor-barbatesti

În prezent sunt la modă pantalonii chino, blugii închiși și pantalonii de bumbac. Dar, dacă bărbații vor să se îmbrace formal, bărbații trebuie să-și cumpere pantaloni gri, negri, albastru închis, kaki, cafenii sau bej.

Forma pantalonului depinde de tipul de corp. Pantalonii foarte drepți nu sunt recomandați pentru bărbații mari, deoarece când se așează sau îngenunchiază nu arată foarte bine. Este indicat să-și aleagă pentru niște pantaloni cu o formă mai lejeră. Bărbații trebuie să-și amintească că nu este necesar să folosească mereu același model de pantaloni. Ar fi bine să îndrăznească să folosească noi stiluri. Astfel, își for crea ținute mult mai dinamice.

alegerea-jachetelor-barbatesti

Pentru ca bărbații să-și creeze o ținută casual-formală, trebuie să-și cumpere jachete de culoare cafenie, albă, albastră, neagră sau gri. Încălțămintea trebuie să fie în concordanță cu jacheta pentru a se combina perfect. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie de aceeași culoare, ci să fie din aceeași gamă de culoare.

Aceștia pot purta jachete scurte, sacouri, jachete lungi în funcție de gustul lor. Dacă bărbații sunt slabi, este indicat să folosească jachete strâmte. Dacă sunt grași este indicat să poarte o jachetă care să fie puțin mai largă.

Cea mai bună modalitate de a măsura o jachetă este de a îmbrăca jacheta, de a ridica brațele. Jacheta trebuie să le stea lejer nu strâmt pe ei. De asemenea, bărbații pot purta veste și sacouri cu care își pot completa ținuta. Întotdeauna este bine să-și schimbe stilul, tipul articolelor vestimentare și culorile.

alegerea-pantofilor-barbatesti

Încălțămintea este o carte de prezentare importantă, de aceea trebuie să fie asortată cu jacheta și cureaua. Astfel, va fi accesoriul ideal. Nu este recomandat ca bărbații să poarte pantofi cu platforme înalte, cu vâtful foarte ridicat, cel puțin nu în cazul unei ținute casual-formale. În acest caz trebuie aleasă varianta simplă, elegantă și clasică.

 

Stil masculin – cravata

cravata - butoni

Un accesoriu precum cravata este greu de asortat din cauza numeroaselor imprimeuri existente de aceea, iata cateva “reguli” de asortare ale acestui item!

Lungimea cravatei

Army cravata

-Lungimea cravatei

Vârful cravatei nu ar trebui să treacă de talia pantalonilor și de curea. Cravata nu trebuie să fie, în niciun caz, mai scurtă decât centura și nici mai lungă, să ajungă până la fermoarul pantalonilor.

nod-la-cravata

-Cravata sta lipita de gulerul camasii

Când va faceti nodul cravatei trebuie să aveti în vedere cât de strâns sau de larg va fi acesta. Cravata trebuie să urmeze linia gulerului, nu să atârne și nici să strângă cămașa în vreun fel.

Nodul de cravata

Nodul trebuie să arate natural, perfect încadrat de colțurile gulerului, iar dacă este făcut corect, rezultatul ar trebui să fie armonios.

Acul de cravata

-Acul de cravata

Este util atunci când veti prinde cravata de cămașă. Dacă nu aveti ac de cravata, va puțeti folosi de gaica cravatei. Partea subțire trebuie introdusă în gaica aflată pe interiorul părții late a cravatei.

cravata diferite modele

Regulile acului de cravata:

Nu este o mare filozofie cu acul de cravată, principalul lui rol este să țină cravata fix la locul ei! Însă trebuie să țineti cont de câteva lucruri!

1) Toate accesoriile care au componente metalice (ac de cravată, butoni, ceas, curea) trebuie să fie în aceeaşi nuanţă – argintie sau aurie.

Cravata culori

2) Nu achiziționa niciodată seturi “complete” de butoni, cravata și clips, în acelasi model. Împreunarea acestui gen de elemente este greșită. Butonii, cravata și acul pentru cravata trebuie să spuna o poveste, fiecare reprezentând un personaj.

Modele de cravata

3) Poziționarea acestui accesoriu se face în zona superioara a cravatei (între nasturii 3-4 ai cămășii), sub nicio forma nu se așează în partea inferioara a cravatei, poziționând în partea inferioară acul se poate crea o buclă a cravatei inestetica.

Asortarea cravatei

-Asortarea cravatei

-La o cămașă cu dungi se poartă o cravată într-o singură culoare și viceversa însă pe lângă combinațiile cravata uni+cămașă cu imprimeu și cravata cu imprimeu+cămașa uni, se pot combina și imprimeuri între ele cu condiția ca acestea să fie de dimensiuni diferite; de exemplu dacă dungile de pe cămașă sunt mai mici sau mai mari decât cele de pe cravata este în regulă.

Dacă ținuta cuprinde mai multe culori, aveti grijă ca una dintre nuanțele cravatei să se asorteze cu hainele dumneavoastra.

-În codul ținutei business, există trei nuanțe cu care nu puteți da gres în purtarea cravatei. Acestea sunt negru, albastru și gri. Evitati cravatele în culori țipătoare .

-Pentru ținutele nonconformiste se acceptă și cravatele cu diverse desene sau modele, însă hainele cu care acestea pot fi combinate au o arie destul de restrânsă.

cravata

Cod vestimentar: Black Tie

Black Tie – dress code

Mereu când ieșim din casă avem în vedere un cod vestimentar, fie că suntem sau nu conștienți de asta. Evident, pentru un drum la magazin nu vom îmbrăca un frac, dar nici la o petrecere în care invitația specifică Black Tie nu vom veni în training.

Black Tie este un cod vestimentar semi-formal, destinat de regulă purtării de seară, derivând din convenția englezo-americană din secolul al XIX-lea. Purtat după ora 18, acest dress code este mai puțin formal decât White Tie, dar mai formal decât casual și business.

Componentele ținutei black tie

Pentru bărbați, elementele acestui dress code sunt:

Smochingul din lână

Smochingul din lână cu revere de satin sau mătase, cu un singur rând de nasturi. Cele la două rânduri sunt la fel, însă mai puțin obișnuite. Deși numele Black duce cu gândul la culoarea neagră, în unele zone tropicale, unde temperaturile sunt ceva mai ridicate, este permisă purtarea de sacouri albe sau culori apropiate. Din punctul de vedere al bunelor maniere, în timpul evenimentelor Black Tie, sacoul va rămâne pe umerii purtătorului, el scoțându-se doar dacă gazda sau persoana cu cea mai înaltă funcție îl va da jos.

pantalonii

Pantalonii, tradițional, ei nu aveau găici pentru curea, fiind susținuți de bretele, care erau acoperite de vestă. Cu toate acestea, în zilele noastre se poartă pantalonii cu o curea, dar în medii ceva mai puțin formale.

Vesta neagraVesta alba

Vesta, inainte, în timp ce ținuta Black Tie devenea acceptată pe lângă White Tie, bărbații încă purtau vestele albe, specifice celui de-al doilea tip de ținută. Astăzi, vesta poate veni în mai multe culori, însă cea mai utilizată este negrul. De asemenea, vesta se poartă doar când sacoul are un singur rând de nasturi. Ea poate fi la rândul ei cu un singur rând de nasturi (3 nasturi) sau la două rânduri (3 sau 4 perechi de nasturi). Cum am menționat anterior, unul din scopurile ei era să ascundă bretelele.

Black Tie vedete