Modele Romania Modele Romania

Gucci – conceptul “fara blana”

Gucci, marca favorita a mileniului, a interzis utilizarea blanurilor. Decizia se aplica colectiei pentru primavara-vara 2018. Gucci vinde multe articole de blana, deci este un pas imens. Printre cele mai populare produse Gucci cu blana, sunt manusile cu captuseala si paltoanele. Oricum, marca a decis sa inlocuiasca toate produsele din blana adevarata cu alternative de blana si materiale inovative.

Gucci a folosit multa blana in trecut. Deci decizia de a o interzice in colectiile lor a luat lumea prin surprindere. Oricum, activistii pentru drepturile animalelor au salutat cu aceasta decizie. Gucci a lucrat cu Humane Society si LAV (un grup italian bazat pe bunastarea animalelor) sa se alature aliantei importiva violentei animalelor. Directorul executiv al Gucci, Marco Bizzarri, a facut anuntul in timpul conferintei Kering Talk din 2017 de la London College of Fashion.

Directorul creativ Alessandro Michele sprijina, de asemenea, decizia. Chiar si colectia sa cea mai recenta a inclus blana, deci a fost putin surprinzator. Designerul a explicat ca aceasta decizie este un lucru pe care clientii il asteptau foarte mult. Deci, el este de acord ca Gucci are nevoie de conceptul “fara blana”.

Din fericire, multe marci de lux au trecut in ultima vreme la conceptul “fara blana”. Una dintre primele marci care au devenit fara blana a fost Calvin Klein inca din 1993. O conversatie intre Calvin Klein si activistul PETA a convins proiectantul sa nu mai foloseasca blanuri in colectiile sale. Ralph Lauren a facut aceeasi decizie in 2006. Tommy Hilfiger i-a urmat exemplul si a devenit “fara blana” in 2007. Una dintre cele mai placute surprize a fost retailerul de lux online Net-a-porter. Gigantul de moda de lux a eliminat toate produsele de blana de pe site-ul sau la inceputul acestui an. De ani de zile, Stella McCartney se concentreaza asupra modurilor de productie ecologice, fara a afecta mediul sau animalele. Utilizarea blanurilor in moda este inca prezenta, dar cel putin exista un progres lent in ultimul deceniu.

Bijuterii cu plante vii – afla pe ModeleRomania!!!

Inelele, pandantivele, broşele sau accesoriile pentru înfrumuseţarea bicicletelor au prins viaţă în mâinile unei tinere creatoare de modă din SUA.

Colleen Jordan face bani buni din vânzarea unor creaţii pe care le numeşte „plante purtabile“, afacere care s-a născut în urma unui proiect realizat la sfârşitul facultăţii.

Mai exact, designerului i-a venit ideea de a planta în vase micuţe, printate 3D, tot felul de răsaduri care pot fi purtate la fel ca orice altă bijuterie.

Accesoriile de diverse forme şi culori sunt confecţionate astfel încât să nu permită scurgerea pământului sau a apei şi costă între 16 şi 33 de euro. Colleen a vândut până acum aproape 2.000 de bucăţi prin intermediul mai multor site-uri dar şi pe propria pagină de internet.

Încurajată de succesul pe care îl au creaţiile sale, creatoarea a declarat pentru că speră să găsească un model de bijuterie vie cu care să cucerească şi clienţii bărbaţi, nu doar femeile.