Modele Romania Modele Romania

Catalin Botezatu a lansat noile uniforme TAROM

Catalin Botezatu a lansat noile uniforme TAROM

Creatorul de modă Cătălin Botezatu a prezentat azi, la Aeroportul Henry Coandă, noile uniforme pentru piloți și însoțitoarele de bord de la TAROM.

Costumele create de Cătălin Botezatu sunt de culoare bleumarin, cu detalii și accesorii galbene, și sunt compuse din cămăși albe și sacou, vestă, rochie, fustă și pantaloni.

Catalin Botezatu a lansat noile uniforme TAROM

”Este noua uniformă a personalului de la TAROM. Sunt aici cele mai frumoase fete stewardese. Multă lume spune că avem cele mai frumoase femei și cele mai bune servicii. N-a fost ușor. S-au făcut pest 800 de schițe. S-au dorit tot felul de variante, lumea a fost nehotărâtă. După ce am făcut acele 800 de schițe, s-a ajuns la varianta aceasta curată, elegantă, rafinată”, a declarat Bote.

Catalin Botezatu a lansat noile uniforme TAROM

Compania aviatică l-a ales în 2013 pe Cătălin Botezatu ca designer al uniformelor TAROM, la concurs înscriindu-se atunci 31 de designeri.

Si marile companii straine au angajat designeri celebri pentru crearea uniformelor. Ettore Bilotta pentru Etihad Airways, Vivienne Westwood a creat pentru Virgin Atlantic, iar Christian Lacroix pentru Air France.

Catalin Botezatu a lansat noile uniforme TAROM

Cod vestimentar: Black Tie

Black Tie – dress code

Mereu când ieșim din casă avem în vedere un cod vestimentar, fie că suntem sau nu conștienți de asta. Evident, pentru un drum la magazin nu vom îmbrăca un frac, dar nici la o petrecere în care invitația specifică Black Tie nu vom veni în training.

Black Tie este un cod vestimentar semi-formal, destinat de regulă purtării de seară, derivând din convenția englezo-americană din secolul al XIX-lea. Purtat după ora 18, acest dress code este mai puțin formal decât White Tie, dar mai formal decât casual și business.

Componentele ținutei black tie

Pentru bărbați, elementele acestui dress code sunt:

Smochingul din lână

Smochingul din lână cu revere de satin sau mătase, cu un singur rând de nasturi. Cele la două rânduri sunt la fel, însă mai puțin obișnuite. Deși numele Black duce cu gândul la culoarea neagră, în unele zone tropicale, unde temperaturile sunt ceva mai ridicate, este permisă purtarea de sacouri albe sau culori apropiate. Din punctul de vedere al bunelor maniere, în timpul evenimentelor Black Tie, sacoul va rămâne pe umerii purtătorului, el scoțându-se doar dacă gazda sau persoana cu cea mai înaltă funcție îl va da jos.

pantalonii

Pantalonii, tradițional, ei nu aveau găici pentru curea, fiind susținuți de bretele, care erau acoperite de vestă. Cu toate acestea, în zilele noastre se poartă pantalonii cu o curea, dar în medii ceva mai puțin formale.

Vesta neagraVesta alba

Vesta, inainte, în timp ce ținuta Black Tie devenea acceptată pe lângă White Tie, bărbații încă purtau vestele albe, specifice celui de-al doilea tip de ținută. Astăzi, vesta poate veni în mai multe culori, însă cea mai utilizată este negrul. De asemenea, vesta se poartă doar când sacoul are un singur rând de nasturi. Ea poate fi la rândul ei cu un singur rând de nasturi (3 nasturi) sau la două rânduri (3 sau 4 perechi de nasturi). Cum am menționat anterior, unul din scopurile ei era să ascundă bretelele.

Black Tie vedete