Modele Romania Modele Romania

Rochii de Oscar în 2014

Aseara s-a încheiat cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar – un spectacol vizual şi auditiv care s-a desfăşurat la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, prezentat într-o notă umoristică de către actriţa şi prezentatoarea TV Ellen DeGeneres.

Încă din momentul în care vedetele au început să apară pe covorul roşu, emoţiile se simţeau dincolo de sticlă, în ochii lor, prin gesturi şi declaraţii. Iar emoţiile nu au dispărut niciun minut, până la terminarea show-ului, doar că au fost mascate de glume, muzică şi poveşti cinefile.

Cât despre vestimentaţie, gala premiilor Oscar 2014 a fost ca o poveste localizată pe un tărâm al prinţeselor, cu mici scăpări de stil inevitabile… Sau cel puţin actriţele şi cântăreţele au vrut să se simtă iar în secolul victorian, uşor adaptat.

În timp ce bărbaţii – exceptând vreo două cazuri, cum ar fi Kevin Spacey sau Jared Leto – au optat pentru costume clasice, negre cu cămăşi albe simple, accesorizate cu papioane, femeile au preferat rochii foarte elegante, fără a fi neapărat extravagante sau sexy.

Tendinţa generală s-a conturat în jurul rochiilor lungi, cu trenă, din materiale foarte fine, transparente, cu pietre preţioase, care să le pună în evidenţă formele, cu discreţie. Nu au lipsit nici decolteurile adânci, nici rochiile cu spatele gol, dar nici măcar în aceste situaţii nu părea că s-a recurs la o extravaganţă vestimentară.

Culorile câştigătoare au fost alb, crem, gri metalic şi iar alb. Nu a lipsit nici clasicul negru, Jennifer Lawrence a ales o rochie roşie, însă au lipsit aproape complet de pe covorul roşu culorile puternice.

Amy Adams a impresionat într-o rochie Gucci, albastru închis, Julia Roberts într-o rochie neagră Givenchy, Angelina Jolie a întors toate privirile cu o creaţie Elie Saab, Lupita Nyong’o într-o superbă rochie Prada, Sandra Bullock şi-a spălat păcatele de la “Globurile de Aur cu o rochie Alexandre McQueen, Cate Blanchett s-a ridicat la înălţimea premiului cu o rochie Giorgio Armani.

Probabil cea mai criticată apariţie a fost aceea a lui Penelope Cruz, care a optat pentru o rochie deloc inspirată de la Giambattista Valli. Nici Anne Hathaway nu a prea încântat criticii în rochia sa de la Gucci.

 

Vedete la ceremonia de inchidere a Festivalului de Film de la Cannes- pe ModeleRomania

Debutand pe 15 mai cu premiera dramei romantice “The Great Gatsby”, cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes a ajuns la final duminica seara.

Ceremonia de inchidere a celei mai renumite manifestari cinematografice din lumea avut loc in urma cu cateva ore @Palais des Festivals, iar in centrul atentiei a fost cu siguranta actrita americana Uma Thurman. Invitata la eveniment pentru a inmana unul dintre premiile serii, celebra blonda a etalat o rochie Versace si bijuterii Chopard pe covorul rosu.

 

Iata si alte vedete care au mai fost acolo:

Zhang Ziyi  in rochie Christian Dior, pantofi Christian Louboutin si bijuterii Chanel.

Bérénice Bejo in rochie si Elie Saab & pantofi Christian Louboutin.

Laetitia Casta  in tinuta Christian Dior.

Ximena Navarrete in rochie Benito Santos.

La ceremonia de inchidere a Festivalului de Film de la Cannes au luat parte si membrii juriului din acest an, si anume Cristian Mungiu, Vidya Balan, Daniel Auteui, Christoph Waltz, Lynne Ramsay, Naomi Kawase, Steven Spielberg, Ang Lee si Nicole Kidman.

Nicole a ales o rochie Giorgio Armani si bijuterii Harry Winston pentru ultima ei aparitie de la Cannes.