Modele Romania Modele Romania

Ziua internaţională a iei

Ziua internaţională a iei

Ia românească, emblema costumului popular românesc, a servit drept inspiraţie atât designerilor locali, cât şi designerilor internaţionali, făcând de-a lungul timpului înconjurul lumii. „Cămeşa” sărbătorită astăzi, pe 24 iunie, a ajuns şi la inima celebrităţilor, printre cele mai cunoscute nume care au îmbrăcat-o numărându-se şi actriţele Brigitte Bardot, Raquel Welch şi Ali MacGraw.

Cămaşa croită în formă de cruce, de obicei dintr-o singură bucată de pânză de in, cânepă, mătase sau bumbac, este serbată pe 24 iunie, de Sânziene. Împodobită cu mărgele şi broderii stilizate, distribuite în forme geometrice sau inspirate din natură, ia românească a fost mereu reinterpretată şi s-a transformat în sursă de inspiraţie pentru designeri de pretutindeni.

Yves Saint Laurent a creat în 1981 o întreagă colecţie dedicată iei, pe care a intitulat-o „La blouse roumaine”. Designerul s-a inspirat din pictura cu acelaşi nume a artistului francez Henri Matisse, iar Jean Paul Gaultier, Kenzo şi Tom Ford i-au urmat exemplul şi au adus şi ei un omagiu camăşii tradiţionale româneşti, inspirându-se din vestimentaţia populară din zona Sibiului, din iile cu broderii negre. Asemeni lor, fascinaţi de motivele româneşti, au fost cuceriţi de simplitatea iei şi Oscar de la Renta, Anna Sui, Philippe Guilet, Agatha Ruiz de la Prada, Isabel Marant şi Carolina Herrera.

Şi designerii români şi-au omagiat originile prin introducerea motivelor iei româneşti în colecţiile lor, Adrian Oianu, Dorin Negrău, Ingrid Vlasov şi Musette fiind doar câteva din brandurile din România care au pus ia românească la loc de cinste în creaţiile ce le poartă numele.

Madalina Ghenea

Mândra ie românească a „defilat” de multe ori pe covorul roşu, îmbrăcată de vedete de renume. Actriţa Mădălina Ghenea a făcut furori la premiile Cannes de anul acesta, într-o creaţie Valentina Vidraşcu.

Nadia Comăneci şi echipa de gimnastică a României în 1976

Faima „cămeşei” româneşti a depăşit, însă, hotarele ţării de cu mult timp în urmă. După victorioasa notă de 10 de la jocurile olimpice de la Montreal din 1976, Nadia Comăneci, împreună cu întreaga echipă de gimnastică a României, a sărbătorit prin dans, purtând ia românească.

Trupa ABBA

Tot în anii ’70, una din solistele celebrei trupe ABBA, Anni-Frid Synni Lyngstad, poza în „la blouse de roumaine”.

Ali MacGraw

În aceeaşi perioada, Ali MacGraw, actriţa cunoscută graţie rolului său din drama romantică „Love Story”, se lăsa fotografiată într-o ie românească pentru un pictorial în revista „Life Magazine”.

Adele într-o creaţie Tom Ford inspirată de ia românească pe coperta ediţiei britanice Vogue, în 2012

Printre celebrităţile „cucerite” de ie se numără şi fostul sex-simbol al anilor ’60 Raquel Welch, cântăreaţa Adele, care a pozat într-o creaţie Tom Ford inspirată din ia românească pentru coperta revistei Vogue, în 2012, dar şi actriţele Hellen Mirren, Selma Blair, Katie Holmesc, Kate Moss, Brigitte Bardot şi Gwyneth Paltrow.

Gwyneth Paltrow

Modelul lunii august by Vogue – Andreea Diaconu

Modelul lunii august by Vogue - Andreea Diaconu 5

Manechinul internaţional Andreea Diaconu figurează pe lista celor mai apreciate modele ale lunii august, alături de alte trei frumoase colege de breaslă alese de editorii prestigioasei reviste „Vogue“ Paris.

AModelul lunii august by Vogue - Andreea Diaconu 0Modelul lunii august by Vogue - Andreea Diaconu 1

Anna Ewers, Sasha Pivovarova, Carolyn Murphy şi Andreea Diaconu s-au regăsit în pictorialele realizate pentru numărul de luna aceasta a ediţiei Vogue Paris, acestea fiind desemnate cele mai bune manechine de jurnaliştii publicaţiei de specialitate.

Andreea Diaconu tinuta Moschino

Pentru editorialul de frumuseţe al noului număr din Vogue Paris, Andreea Diaconu a purtat o ţinută Moschino din colecţia de toamnă-iarnă a casei de modă italiene, inspirată de popularitatea lanţului de restaurante McDonalds, şedinţa foto fiind realizată pe străzile capitalei franceze.

Modelul lunii august by Vogue - Andreea Diaconu 3Modelul lunii august by Vogue - Andreea Diaconu 2

Andreea Diaconu a apărut pentru prima dată pe coperta Vogue Paris anul trecut, românca fiind aleasă de redactorul-şef Emanuelle Alt etalon pentru un „corp de vis”, tema propusă cititorilor în ediţia iunie-iulie 2013.

Vogue - Andreea Diaconu

Eva Green vedeta noului calendar Campari

Eva Green vedeta noului calendar Campari

Una dintre cele mai frumoase femei din lume, Eva Green, a fost aleasă să promoveze băutura Campari într-un nou calendar.

Eva Green vedeta noului calendar Campari

Actrița franceză de 34 de ani este seducătoare în noul pictorial intitulat Mythology Mixology, până acum fiind făcute publice fotografii de la ședința foto și un scurt filmuleț.

Eva Green vedeta noului calendar Campari 1

Sa lucrezi pentru un brand simbol la nivel mondial precum Campari este o onoare şi un privilegiu. Este ceva foarte special legat de tema anului 2015, deoarece creează un echilibru convingător şi aproape magic între clasic şi contemporan. La baza fiecărei imagini stă încărcătura istorică a fiecărui cocktail clasic Campari, dar ele sunt prezentate dintr-un unghi ultra modern, dând dovada de multă imaginaţie şi stil. Este un fapt incredibil de frumos că, deşi unele dintre reţetele prezentate au peste 100 de ani vechime, sunt încă relevante şi adorate în prezent”, a declarat Eva Green despre colaborarea pentru calendarul Campari 2015.

Eva Green vedeta noului calendar Campari 3

Calendarul Campari este dedicat celebrării istoriei plină de culoare a băuturii ce emană pasiune şi poveştilor celor mai iubite 12 cocktailuri clasice, având ca ingredient principal pasiunea. Fiecare lună este dedicată unui cocktail clasic şi descrie în imagini frumoasele şi prea puţin cunoscutele anecdote, poveşti şi curiozităţi din spatele fiecărei reţete.

Eva Green vedeta noului calendar Campari 4

În spatele fotografiilor celei de-a 16-a ediţii a renumitului calendar stă Julia Fullerton-Batten, un fotograf recunoscut la nivel mondial şi, totodată, prima femeie fotograf care a colaborat cu renumitul brand pentru acest proiect anual.

Eva Green vedeta noului calendar Campari 7

Pe actrita franceza Eva Geeen, o vom vedea luna viitoare în ‘Sin City: A Dame to Kill For’, regizat de Robert Rodriguez, filmul urmând să aibă premiera pe 22 august.

Eva Green vedeta noului calendar Campari 0

 

Pictorial nou cu Angelina Jolie

Pentru a promova filmul Maleficent Angelina Jolie a participat la o ședință foto realizată de fotograful Jason Bell, rezultatul fiind niște poze foarte frumoase.

Fotografiile au fost publicate în ediția de vară a revistei Label, pictorialul scoțând în evidență trăsăturile frumoase ale actriței de 39 de ani.

angelina-jolie

angelina-jolie

angelina-jolie

angelina-jolie

angelina-jolie

angelina-jolie

angelina-jolie

Mandrie mare pentru moda romaneasca… Britney Spears face furori in corsetul Zest 2 apartinand brandului romanesc MURMUR

Andreea Bădală, fondatoarea brandului Murmur, a avut parte de o rundă de aplauze virtuale, dupăce două protagoniste celebre ale industriei muzicale americane i-au îmbrăcat piesele vestimentare.

Lady Gaga şi Britney Spears se numără printre clienţii brandului vestimentar românesc Murmur. În ultimul său videoclip, „Workin’ Bitch“, Britney Spears poartă un corset stilizat de Andreea Bădală, cu decupaje de dantelă în lateral, în timp ce Gaga face furori pe o celebra retea de socializare, îmbrăcată fiind într-o pereche de colanţi Murmur. Pantalonii mulaţi tip portjartier, pentru care „mama monstruleţilor“ a optat, sunt piesa-vedetă a colecţiei primăvară-vară stilizată de designerul român.

În imaginea postată pe reţeaua socială, Gaga susţine programul de sănătate „Obamacare“ printr-o pancartă cu mesajul “Getcovered”.

Anul 2013 este unul norocos pentru Bădală, având în vedere că piesele ce-i poartă semnătura au apărut şi în paginile revistei „Vogue“, în ediţia britanică tipărită în luna februarie. Pictorialul principal, realizat de Lucinda Chambers – directorul de modă al publicaţiei din Marea Britanie – şi fotograful Patrick Demarchelier, a propus o asociere inedită între piese din colecţia Murmur, laolaltă cu nume de referinţă din industria modei, precum Giambattista Valli, Valentino şi Manolo Blahnik.

Succesul înregistrat de Murmur a reprezentat „o mare recunoaştere“, aşa cum însăşi Andreea declara la acel moment. „Paginile revistei «Vogue» sunt o confirmare a calităţii produselor mele. Oamenii nu îşi vor mai pune întrebări referitoare la piesele vestimentare propuse“, a explicat designerul român.

Fotografii de modă care au intrat în istorie

Când spunem fotografie de modă, mulţi oameni se gândesc că este numai un mijloc pentru ca stiliştii, modelele şi produsele de designer să strălucească. Cu toate acestea, pentru profesionişti, este şi felul în care un artist ia naştere: fotograful.

Fotografia de modă nu este o categorie superficială a artei pe film sau a celei digitale. Mulţi oameni s-au făcut cunoscuţi datorită abilităţii lor de a surprinde frumuseţea în detaliu şi s-au diferenţiat între ei datorită faptului că ochiul vede lucrurile diferit.

Bineînţeles, fotografii de modă fac ca ţinutele considerate în trecut intangibile să vină mai aproape în văzul publicului larg, iar unii chiar au ajutat ca anumite produse să se vândă mai bine. Însă, pentru că piaţa fotografilor de modă este destul de competitivă, cei mai buni trebuie să îşi împingă limitele şi să le depăşească pentru a crea imagini memorabile.

În prezent, există nenumăraţi fotografi de modă care ne-au atras atenţia, precum marele Karl Lagerfeld, Mario Testino sau Annie Leibovitz. Deoarece aceştia sunt destul de cunoscuţi, iata si alţi fotografi şi cu o operă a fiecăruia care a intrat în istorie.

Aşadar, în galeria veti vedea operele stylish, clasice, dar încă moderne, ale unor fotografi care au creat acest stil fotografic. În plus, de admirat este faptul că, în prezent, sunt nenumăraţi fotografi care imită la perfecţie aceste cadre de succes. Un exemplu îl putem vedea chiar într-o campanie a unui brand de accesorii, Aldo, care s-a inspirat din opera fotografului Guy Boudin, cunoscut pentru imaginile cu posterioare.

Fotografia principală nu mai este o surpriză pentru oamenii care lucrează în industria modei. Richard Avedon reuşeşte chiar şi cu o fotografie alb-negru să transmită emoţie, prin intermediul amprentei sale: “capturarea” în imagini a personalităţii şi a sufletului modelelor.

Pe urmă, în fotografia următoare poţi vedea opera lui Helmut Newton, cel care a lucrat îndeaproape cu designer-ul legendar, Yves Saint Laurent. Ceea ce a declanşat această trecere în revistă a fotografiilor care au intrat în istoria modei este tocmai cea mai recentă campanie a brand-ului Saint Laurent, pictorial inspirat de această fotografie.

În galeria foto va veti întâlni cu alţi artisti şi alte fotografii legendare, cum sunt Irving Penn şi feminitatea retro, Steven Meisel şi sexualitatea din jocul luminilor, Herbert Ritts, Edward Steichen, Erwin Blumenfeld, Horst P. Horst, Martin MunKacsi şi Toni Frissell.

 

 

 

 

Moda pentru vara 2013: colecţia de pălării Kristina Dragomir

Pentru această vară, designer-ul autohton cunoscut pentru pălăriile spectaculoase lansează o nouă colecţia matură şi inedită. Dacă până acum am putut admira o adevărată paletă coloristică prin intermediul accesoriilor Kristinei Dragomir, în noul sezon ne vor surprinde modelele şi volumele. Colecţia “Heads not Hats” a fost dusă mai departe, iar de această dată, dacă sunteti în căutarea unui accesoriu statement, cu siguranţă modelele Kristinei Dragomir, cele în care capetele de mort va invită cu un trandafir la un tango, va vor satisface.

„Cred cu tărie că pălăria trebuie să se identifice cu persoana care o poartă. Fiecare piesă, spectaculoasă în esenţă, creionează figura umană, într-o formă artistică. Este ca şi cum pălăriile ar prinde viaţă, dacă ar putea vorbi, ar da naştere unui alter ego ludic şi intrigant, în egală măsură.”, a spus creatoarea.

Expresia vizuală a colecţiei este puternic conturată prin forme sculpturale create din texturi şi materiale dintre cele mai rafinate. Este o colecţie care interpretează cu umor craniul uman, personalizând-ul, într-un mod elegant şi surprinzător.

Echipa care a lucrat la acest pictorial este alcătuită din fotograf Iulian Nan, styling Marian Pălie, machiaj Elisabeta Facaianu, coafură Andreea Dumitrescu, model Mihaela/Mandarina Models.

Campanie publicitară Guess – fresh pictures pe ModeleRomania

A apărut un pictorial ce promovează colecţia vestimentară pentru sezonul toamnă/iarnă 2012-2013 a brand-ului Guess By Marciano.

 În photoshoot apar modelele Heidi Lindgren şi Klara Wester însoţite de Eugen Bauder.

De coordonarea acestuia s-a ocupat echipa de fotografi Hunter & Gatti.

Iata  ultima colecţie de accesorii lansată de Guess: