Modele Romania Modele Romania

Violet este culoarea oficiala Pantone in 2018

Dupa Greenery (Verde crud) ca si culoare a anului 2017, specialistii au decis ca anul viitor culoarea Pantone oficiala sa fie Purple (Violet).

In fiecare an specialistii de la Institutul Pantone decid o singura nuanta ca si culoarea anului, ce este adoptata de marii designeri in colectiile lor, fie ca vorbim de haine, accesorii, machiaj sau decoratiuni interioare.

In 2017 culoarea oficiala a fost Greenery (Verde crud). Acum, cu putin timp inainte de a intra in noul an, specialistii au decis ca anul 2018 sa fie anul Purple (Violet).

Leatrice Eiseman, executive director al Pantone Color Institute a declarat, “Ne-am dorit sa alegem o nuanta care aduce speranta si un mesaj motivational”.

Multi asociaza violetul cu nuanta monarhiei (mai ales ca anul viitor va avea loc nunta Printului Harry cu Meghan Markle), altii cu regretatul artist Prince (vezi Purple Rain), altii cu palariile femeilor de varsta a treia (vezi si palariile Reginei Marii Britanii).

Deja designeri mari au introdus aceasta nuanta in colectiile lor de primavara 2018 (vezi Tom Ford si Michael Kors).

 

Pantone a decis – verdele crud “grennery” culoarea anului 2017

Pantone a decis - verdele crud culoarea anului 2017

Dupa ce in 2016 inistutul Pantone a ales pentru prima oara doua culori ale anului – rozul-cuart si albastrul-seren, acum s-a limitat la o singura nuanta. In 2017 verdele crud este cel care va face legea in moda si nu numai.

verdele-crud

Intitutul Pantone, care se intituleaza “autoritatea mondiala a culorilor”, a stabilit ca “grennery” – adica o nuanta de verde crud – va fi culoarea-vedeta a anului 2017. Specialistii au descris-o ca fiind un verde-galbui, care ne duce cu gandul la primele zile de primavara.

verde-crud

verde

“Stim care este lumea in care traim – una foarte stresanta si tensionata. Aceasta este culoarea sperantei, este legatura noastra cu natura. Reprezinta ceea ce noi numim cuvinte care incep cu “re” – gerenerare, revitalizare, reimprospatare, reinnoire. In fiecare primavara intram intr-un ciclu nou”, spune Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului.

verde-crud-1