Modele Romania Modele Romania

Milano, capitala modei pentru o săptămână

După Londra a venit rândul Italiei să găzduiască Săptămâna Modei. Aşa că cei mai cunoscuţi designeri vestimentari au venit în Milano cu cele mai noi colecţii pentru sezonul primăvară-vară 2013.

Primele colecţii prezentate au fost ale lui Roberto Cavalli şi ale casei Gianfranco Ferre, care au uimit prin nonconformism.

Cele mai noi trenduri în modă sunt stabilite la Milano.  Culori vii, croieli geometrice, tocuri de cel puţin 15 centimetri şi nonconformism. Cu aceste elemente a fost deschisă  Săptămâna Modei din Milano.

Casa Gianfranco Ferre a redescoperit formele geometrice în colecţiile primăvară-vară 2013. Cei doi designeri au creat rochii foarte scurte şi strânse pe corp în alb şi negru. Fotomodelele au fost la înălţime, la propriu. Acestea au purtat pantofi din materiale asortate, inspirate din anii 70, cu tocuri foarte înalte. Jachetele din piele sau bumbac au completat ţinutele modelelor.

La Milano au fost readuse în prim-plan ţesăturile lucioase, pentru un look de invidiat. Roberto Cavalli a ieşit la rampă cu o colecţie sofisticată, completată de jachete de piele combinate cu rochii uşoare din mătase, bogat imprimate. Fustele lungi au curs liber şi au acoperit elegant picioarele fotomodelelor. Colecţia, care a inclus şi pantaloni lungi, este disponibilă într-o varietate de culori delicate de vară.

Modele de fuste în tendinţe pentru toamna 2012

Cu toate că în toamnă-iarnă 2012 pantalonul este elementul cheie pe care designerii s-au bazat, fustele nu se vor demoda niciodată, iar în acest sezon, modelele au explodat. Avem modele clasice, lungi sau scurte, dar mai ales medii – aceasta este lungimea cheie. Toamna aduce cu ea lungimi diferite şi modelele XXL, însă nu trebuie să uităm că menirea fustei este să ne pună în valoare feminitatea.

Fuste scurte în tendinţe toamna-iarnă 2012

Când vine vorba despre fustele scurte, se poartă cele „evazate” cu volane la margini, cele cu model peplum, dar şi cele care aduc a un gogoşar.Puteti  opta pentru cele cu broderie aurie sau cele din piele neagră sau vişinie.

Fuste lungi pentru sezonul friguros

În toamna 2012 mediul este noul lung, iar dacă apelati la o fustă neagră din piele, acesta este look-ul statement al sezonului friguros. Fie că este model creion, fie că este faimosul A. La nivel mediu, se mai poartă fustele de inspiraţie army – sau cum mai sunt ele numite, cargo – după cum poţi vedea în colecţia Alexander McQueen. În plus, un avantaj al acestei fuste, dacă sunteti înaltă, este că o puteti purta atât cu încălţăminte fără toc, cât şi cu platforme.

In toamna 2012 designerii au reintrodus fusta lungă, precum puteti vedea la Donna Karan. Păstrati modelul simplu, în culori neutre, dar mai ales modele vaporoase, combinate cu tricotaje, cum ne propune Derek Lam.

Fuste de toamnă cu talia înaltă

Talia înaltă nu a dispărut nici în acest sezon, cu toate că s-au schimbat materialele, texturile şi modelele. Peplum a reînviat în toamna 2012, iar o fustă combinată cu peplum din piele este elementul „must have”.

Fustele ce par croşetate, cele perfecte pentru „prima zi de şcoală” – în carouri, purtate cu şosete lungi –, fustele din dantelă, care sunt perfecte pentru un look ladylike, apoi ultimul model cheie, dar nu cel din urmă, este cel „bubble” sau, pe româneşte, ca un gogoşar, care ascunde ceea ce nu vrei să aratati!