Modele Romania Modele Romania

Tendintele anului 2016

Prezentarea colecţiei Atelier Versace, în cadrul Săptămânii Modei Haute Couture de la Paris

Săptămâna Modei Haute-Couture pentru sezonul de toamnă-iarnă 2015/2016 a adus la Paris, idei şi abordări interesante ale unor designeri ca Donatella Versace sau Galiano. Blana naturală, hainele pictate, imprimeurile florale şi piesele vestimentare inspirate de oamenii străzii sunt câteva dintre temele îmbrăţişate de creatorii de modă pentru sezonul următor.

Surprizele rezervate pentru sezonul toamnă-iarnă 2015/2016 nu au lipsit, iar abordările unora dintre designeri au reuşit să surprindă prin orginalitatea propunerilor stilistice.

Ţinută Schiaparelli

Unul dintre ei este Donatella Versace, care a preferat pentru cea mai recentă colecţie Atelier Versace o imagine mult mai diafană şi inocentă a femeii, în locul celei agresive şi sexy cu care şi-a obişnuit admiratorii. Pentru a susţine ideea feminităţii şi purităţii, sub podiumul de plastic transparent pe care au defilat modelele au fost presărate 25.000 de orhidee în diverse nuanţe. Creaţiile Atelier Versace au continuat tendinţa sezonului trecut, botezată hippie de lux, graţie accentelor de tipul penelor sau franjurilor, dar şi coroniţelor florale purtate de modele, specifice stilului anilor ‘60.

Creaţie Chanel

Şi designerul Bertrand Guyon a cules aplauze cu prima sa colecţie haute couture pentru casa de modă Schiparelli. Maniera în care a mixat moştenirea brandului cu viziunea sa a fost apreciată de criticii de modă. Fustele din blană naturală, imprimate cu chipul creatoarei de modă Elsa Schiaparelli, născută la Roma, în Italia, şi decedată la Paris, în capitala Franţei, au reprezentat un tribut adus acesteia. Materiale ca brocartul sau şifonul, nuanţele de auriu şi argintiu sau tonurile diafane de roz pal, imprimeurile florale delicat realizate, dar şi jachetele bogat ornamentate au reuşit să redea influenţele din spatele experienţei creatorului Bertrand Guyon la Givenchy.

Apariţii demne de personajele regale au avut manechinele din colecţia Dior, în creaţiile creatorului de modă Raf Simons. Ţinutele au fost puternic influenţate de arta flamandă, pe care Simons a studiat-o la Antwerp, în Belgia, după cum a declarat chiar acesta înainte de prezentare. Rochiile lungi, ivite de sub mantouri cu mâneci ample, largi, cape cu una dintre mâneci confecţionate din blană (o reinterpretare a manşoanelor), gulere înalte şi rochii-plasă purtate ca un fel de cămăşi de zale medievale peste piese în nuanţe închise, au dovedit încă o dată că Simons îndrăzneşte de fiecare dată să se desprindă de clasicul stil Dior, atât de adânc întipărit în conştiinţa iubitorilor de modă.

Creaţie Dior

În cazul colecţiei Armani Privé eleganţa a avut culoarea roz aprins, o imagine şocantă datorată nuanţelor vibrante de cyclamen folosite de creator. Am vrut culori provocatoare“, a declarat Giorgio Armani vorbind despre amestecul de verde intens, albastru electric şi purpuriu împroşcat pe jachete şi mantouri extravagante făcute din blană sau din fulgi. Lurexul, o ţesătură cu aspect metalic, a fost folosit din abundenţă la realizarea rochiilor şi pantalonilor, oferind o impresie disco, iar modelele au purtat peruci scurte, în stilul pixie, o coafură de referinţă pentru anul viitor. La vârsta de 81 de ani, Armani a reuşit să surprindă cu această abordare, mai ales că nu degeaba şi-a câştigat renumele de „Domnul Bej“, de-a lungul anilor, în colecţiile sale predominând culorile neutre.

Rochie Atelier Versace

Celălalt veteran din industria modei, Karl Lagerfeld, a continuat să-şi spună poveştile vestimentare în cadrul unui decor minuţios construit. De data aceasta a fost vorba despre cazino Chanel, unde totul s-a învârtit în jurul banilor şi a tehnologiei, care devine din ce în ce mai importantă în croitorie. Trimiterile futuriste nu au umbrit însă lina clasică a reputatei case de modă, în ciuda faptului că ţinutele au fost realizate cu o tehnică bazată pe tăieturi realizate cu laserul, iar aspectul modelelor a fost inspirat de personajele feminine din jocurile video. Volanele, franjurii, florile şi finisajele cu accente preţioase au conturat o colecţie pe gustul clienţilor fideli ai brandului Chanel.

De o eleganţă ireproşabilă au fost şi rochiile din colecţia Elie Saab, o abundentă a broderiilor complexe şi materialelor preţioase, totul culminând cu prezentarea rochiei de mireasă, o somptuoasă piesă vestimentară, cu accente aurii.

Ţinută Maison Margiela

Ieşită din comun a fost însă colecţia realizată de John Galliano pentru Maison Margiela, intitulată „Artizanal“, care a avut ca mesaj reciclarea, specific brandului francez, şi a fost inspirată de suprapunerea şi mixul vestimentar întâlnite la oamenii străzii. Combinaţiile neaşteptate de materiale şi croieli au reuşit să contureze pe podium „o poveste de tip prinţ şi cerşetor“. Fibrele textile grosoalne, cum sunt cele de rafie, sau neoprenul, au fost ingenios îmbinate cu materiale fine, cum este mătasea pictată.

 

 

Elie Saab: noua colecție de rochii primăvară 2014

Designerul libanez Elie Saab a prezentat săptămâna trecuta la Paris noua colecție haute-couture, cele aproape 50 de rochii evidențiindu-se prin nuanțe pastelate și broderii cu pietre prețioase.

Designerul a denumit noua colecție “The Promise of Spring” iar ținutele sunt superbe și potrivite pentru covorul roșu de la Premiile Oscar din martie.

Iata cateva din cele mai minunate rochii ever:

 

 

Modele de rochii superbe în colecţia Elie Saab la Paris Fashion Week

Colecţia Elie Saab pentru primăvară-vară 2014 propune ţinute monocrome, iar rochiile sunt, ca de obicei, absolut superbe.

Elie Saab a demonstrat încă o dată de ce este designerul preferat al vedetelor pentru apariţiile pe covorul roşu. Colecţia lui pentru primăvară-vară 2014 a cuprins o mulţime de rochii superbe, feminine, delicate, dar spectaculoase care vor apărea cu siguranţă la marile evenimente din 2014.

Elie Saab a mizat din nou pe graţie, eleganţă şi feminitate. A folosit multă dantelă, care se regăseşte pe bustul rochiilor de seară în combinaţie cu materiale fluide sau care acoperă în totalitate rochiile de cocktail.Ţinutele cu pantaloni au fost la fel de elegante şi delicate ca şi cele cu rochie, căci Elie Saab propune pantaloni cu talie înaltă şi linie fluidă.

În ce priveşte culorile, designerul a preferat ţinutele monocrome, cu pantaloni, top şi pantofi în aceeaşi nuanţă. În viziunea lui, albul şi negrul nu se demodează niciodată, dar asta nu înseamnă că a renunţat la culori – roz piersiciu, roşu, verde smarald.

Chiar dacă preferă simplitatea, Elie Saab a creat şi ţinute cu imprimeu, un imprimeu floral delicat, cu verde şi roşu combinat cu mult alb.

Cele mai frumoase modele rochii de la premiile BAFTA 2013

Londra a fost duminică gazda premiilor BAFTA, la care au fost nominalizaţi cei mai de succes actori ai momentului.

Nici ploaia si nici frigul care au dat batai de cap nu le-au facut pe vedete sa  ocoleasca Covent Garden, opera londoneza, unde a avut loc evenimentul.
Vedetele şi-au etalat ţinutele spectaculoase pe covorul roşu, deşi au fost, ca în fiecare an, şi câteva “gafe vestimentare” care au făcut deliciul presei.

Rochia neagră purtată de Anne Hathaway, marca Burberry, a fost vedeta serii. Deşi nu este decoltată, scurtă sau transparentă, rochia a atras tocmai prin simplitatea ei. Singurul detaliu care iese în evidenţă este topul ornat cu ţinte aurii.

La capătul opus, rochia lui Amy Adams a fost extrem de elaborată, de inspiraţie goth, cu multă dantelă. Amy Adams a completat ţinuta cu bijuterii Faberge. Rochia este semnată Elie Saab.

Jennifer Garner, care a venit pentru a-l susţine pe Ben Affleck pentru filmul Argo, a fost îmbrăcată într-o rochie cu un design modern, semnată Roland Mouret.

Sarah Jessica Parker, întotdeauna un pic diferită faţă de ceilalţi, a optat pentru o salopetă neagră Elie Saab, pantofi Jean-Michel Cazabat şi bijuterii Fred Leighton.

Jessica Chastain a electrizat premiile BAFTA cu o rochie albastră, extrem de elegantă, creată de Roland Mouret. Jessica a purtat şi bijuterii cu safire şi diamante marca Harry Winston şi pantofi Jimmy Choo.

Jennifer Lawrence a strălucit într-o rochie Dior Haute Couture. Actriţa şi-a completat look-ul cu pantofi Jimmy Choo, bijuterii Chopard şi poşetă Judith Leiber.

Alice Eve a fost una dintre cele mai prost îmbrăcate vedete la premiile BAFTA. Actriţa a optat pentru o rochie bizară, semnată Alessandra Rich, cu model de flăcări în jurul decolteului.

Gemma Arterton a fost şi ea criticată pentru rochia în dungi Celia Kritharioti, prea casual pentru un astfel de eveniment.

Helen Mirren, în vârstă de 67 de ani, a şocat în momentul în care a apărut cu părul vopsit roz, deşi ţinuta a fost una reuşită. Rochia albă pe care a purtat-o actriţa este semnată Nicholas Oakwell.

Marion Cotillard, de obicei pe lista celor mai bine îmbrăcate vedete, a avut parte de o “defecţiune” vestimentară. Rochia semnată Christian Dior aproape i-a expus posteriorul.

Cele mai frumoase modele de creatii Haute Couture din ultimii ani!

Fie ca sunteti fashion addict sau nu, este imposibil sa nu exclamati “WOW” atunci cand vedeti o creatie cu totul deosebita! Iar cand va ganditi la creatii deosebite,  va vine imediat in minte conceptul de haute couture……

Haute Couture este un termen frantuzesc ce se traduce prin “high fashion” (moda la cel mai inalt nivel).

Astfel de creatii sunt unice, realizate din materiale fine si cusute cu atentie concentrata pe detalii.

Astazi va prezentam o colectie de fotografii alei celor mai spectaculoase tinute haute couture prezentate in ultimii ani de cei mai renumiti designeri ai lumii, de la Chanel si pana la Christian Dior.

Christian Dior Couture – Primavara 2007

 

Jean Paul Gaultier Couture – Primavara 2007

 

Elie Saab Couture – Primavara 2007

 

Armani Prive Couture – Toamna 2007

 

Christian Dior Couture – Primavara 2008

 

Christian Dior Couture – Primavara 2008

 

Christian Dior Couture – Toamna 2008

 

Givenchy Couture- Toamna 2008

 

Stephane Roland Couture – Toamna 2008

 

Christian Lacroix Couture – Primavara 2009

 

Stephane Rolland Couture – Primavara 2009

 

Chanel Couture – Toamna 2009

 

Valentino Couture – Toamna 2009

 

Armani Prive Couture – Primavara 2010

 

Givenchy Couture  – Primavara 2010

 

Christian Dior Couture  – Toamna 2010

 

Jean Paul Gaultier Couture – Toamna 2010

 

Elie Saab Couture – Primavara 2011

 

Elie Saab Couture – Toamna 2011

 

Giambattista Valli Couture – Toamna 2011

 

Givenchy Couture – Toamna 2011

 

Elie Saab Couture – Primavara 2012

 

Giambattista Valli Couture – Primavara 2012

 

 

Valentino Couture – Primavara 2012

 

Stephane Rolland Couture – Primavara 2012

Silvia Terziu, un tanar designer roman care face furori la Paris – pe ModeleRomania

Tanara creatoare de moda romana Silvia Terziu a reusit o premiera pentru moda romaneasca de avangarda: una dintre piesele realizate de ea a fost expusa la Muzeul Postei Franceze din Paris, succesul repurtat determinand conducerea institutiei sa extinda aceasta expozitie in intreaga Franta.

A fost discipola lui Stephane Rolland, designerul partener al Festivalului de la Cannes, si acum isi doreste sa cucereasca Parisul.
Muzeul Postei Franceze este una dintre atractiile-cheie ale metropolei franceze si un simbol al vietii urbane pariziene contemporane, gazduind permanent expozitii, dintre care doua expozitii culturale anual.

Tanara creatoare este unul dintre cei mai promitatori designeri care si-a finalizat studiile anul trecut la Paris, la Universitatea Internationala de Moda Esmod. Stabilita la Paris, Silvia provine din Timisoara si are o afinitate declarata spre stilul futuristic al lui Paco Rabanne, pe care doreste sa-l interpreteze pornind de la propria sa viziune artistica.

De altfel, influentele metalice ale creatiilor sale toamna-iarna 2011-2012 poarta amprenta creatorului Paco Rabbane. Siluetele sale metalice au o tenta abstracta care anticipeaza  sufletul, lumea interioara, transparenta aparenta si profunzimea spirituala. Senzualitatea creatiilor sale forteaza limitele dintre sexy si rezervat, dand, ca in realitate, o forma contradictorie individualitatii feminine.

Creatiile romancei au aparut pana in acest moment atat in catalogul Universitatii Internationale de Moda Esmod, cu ocazia aniversarii a 170 ani de existenta, cat si in diverse publicatii importante: Marie Claire, France 2, Le Figaro. Creatiile Silviei sunt inspirate de catre designeri de ultima generatie: Marchesa, Elie Saab sau Lanvin. Dupa cele doua sezoane in care a fost prezenta la salonul PREMIERE VISION PLURIEL si Who’s next- Salon pentru creatori, Silvia a realizat ca creatiile sale sunt facute pentru femeia senzuala si provocatoare, cu caracter, care vrea sa iasa in evidenta prin caracterul ei, pus in relief de hainele pe care le poarta.

Cum vede creatoarea originara din Romania diferentele de stil dintre femeia parizianca si femeia de pe strazile Bucurestiului? “Cred ca femeia universala nu exista. La Paris hainele sunt lejere, vaporoase, culorile mai degraba neutre, cum zice francezul  ”a Paris, toutes les chat sont gris”; adica nimeni nu iese in evidenta, nici prea sexy, nici prea colorat. Este o moda “orice imi sta bine, combinat cu orice”, parul e in toate directiile. insa la Bucuresti vedem femeia sexy, eleganta, imbracata de seara chiar si in timpul zilei, care are nevoie sa iasa in evidenta ori prin vestimentatii mulate pe corp ori prin culori tari, femeia care nu iese din casa necoafata, nemachiata, chiar as spune prea dichisita“.