Modele Romania Modele Romania

Colectia „Free the nipple“ by Jean-Paul Gaultier

Creatorul de modă francez Jean-Paul Gaultier (66 de ani) a prezentat la Paris o colecţie haute couture prin care a protestat faţă de „obligativitatea“ purtării sutienelor.

Designerul francez a susţinut astfel o adolescentă din Florida care a fost obligată de profesori să îşi acopere pieptul cu bandaje pentru că nu purta sutien pe sub tricou.

Lizzy Martinez, în vârstă de 17 ani, a fost în centrul unei controverse când, în luna aprilie, profesorii de la liceul unde învaţă i-au cerut să îmbrace un al doilea tricou sau să îşi acopere pieptul cu plasturi, pentru că, au susţinut ei, ceilalţi elevi au fost distraşi de sânii ei.

Gaultier a spus că este „scandalos“ ca o adolescentă să fie tratată în acest fel şi s-a folosit de colecţia sa pentru a o susţine. „Free the nipple“ a fost sloganul folosit de francez. „Dacă bărbaţii au dreptul să îşi arate bustul, de ce nu şi femeile?“, a spus designerul.

Astfel, în prezentarea colecţiei sale toamnă-iarnă, două modelele au defilat purtând doar viziere transparente de poliţie, cu mesajul – în limbile franceză şi engleză – „Free the nipple“.   „Poţi vedea sfârcurile şi bijuteriile, dar nu le poţi atinge. Nu spun că trebuie să îţi arăţi sânii. Mie îmi plac foarte mult corsetele şi sutiene, dar unei femei ar trebui să îi fie permis să nu poarte sutien pe sub tricou“, a adăugat el.

Creatorul de modă este de părere că „trăim într-o lume destul de poliţienească“ şi spune că a căutat „un pretext să arăt libertate pentru tot“:   „Am vrut să arăt că poţi merge cu sânii goi fără a fi atacat sau agresat. Este vorba despre libertatea de a te simţi bine şi de a nu lua viaţa atât de în serios“.

Show-ul său a început cu prezentarea de pulovere şi jachete accesorizate cu sloganul „No smoking”, despre care Gaultier a spus că este un joc de cuvinte. „Le smoking” este folosit în franceză pentru smoching.

 

 

Cele mai frumoase modele de rochii de mireasă – Rosa Clara

Pentru primăvară-vară 2013, brand-ul spaniol de rochii de mireasă, Rosa Clara, ne face câteva propuneri cărora nu cred ca le vom rămâne indiferente. Rosa Clara este cunoscută pentru ţinutele moderne, însă în acelaşi timp de o eleganţă clasică.

În vara 2013, Rosa Clara aduce rochii voluminoase, pentru mireasa care îşi doreşte să fie o prinţesă în Marea Zi, dar şi modele ceva mai minimaliste sau faimosul look sirenă, pentru tinerele în pas cu moda.

Dacă înainte vi se părea un vis să găsiti acea rochie de mireasă care va face dintr-o femei, o lady, acum Rosa Clara va poate îndeplini visul, ca zâna din povestea Cenuşăresei.

Elementul cheie al colecţiilor Rosa Clara este volumul, dar unul minimalist. Fustele sunt voluminoase, însă corsetele au aplicaţii delicate, care pun în evidenţă silueta feminină.

Rosa Clara, încă din anii ’90, creează rochii aşteptate atât de miresele romantice, cât şi de cele care îşi doresc un pic de senzualitate în ţinuta pentru ziua nunţii. Multă lume asociază creaţiile spectaculoase cu cele haute couture, însă ele vin la preţuri accesibile chiar şi pentru mireasa care trebuie să respecte un buget.

Rochiile Rosa Clara sunt disponibile numai în cele mai selecte boutique-uri din lume, în Spania, Portugalia, România, Anglia, Belgia, Hong Kong, Grecia şi Statele Unite ale Americii.