Modele Romania Modele Romania

Pantone a decis – verdele crud “grennery” culoarea anului 2017

Pantone a decis - verdele crud culoarea anului 2017

Dupa ce in 2016 inistutul Pantone a ales pentru prima oara doua culori ale anului – rozul-cuart si albastrul-seren, acum s-a limitat la o singura nuanta. In 2017 verdele crud este cel care va face legea in moda si nu numai.

verdele-crud

Intitutul Pantone, care se intituleaza “autoritatea mondiala a culorilor”, a stabilit ca “grennery” – adica o nuanta de verde crud – va fi culoarea-vedeta a anului 2017. Specialistii au descris-o ca fiind un verde-galbui, care ne duce cu gandul la primele zile de primavara.

verde-crud

verde

“Stim care este lumea in care traim – una foarte stresanta si tensionata. Aceasta este culoarea sperantei, este legatura noastra cu natura. Reprezinta ceea ce noi numim cuvinte care incep cu “re” – gerenerare, revitalizare, reimprospatare, reinnoire. In fiecare primavara intram intr-un ciclu nou”, spune Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului.

verde-crud-1

 

Institutul Pantone a ales culorile anului 2016

Culorile anului 2016

Institutul Pantone din New York, SUA, anunţă la fiecare sfârşit de an culorile oficiale ale anului următor. În 2015, nuanţa-vedetă a fost marsala, culoare similară cu cea a vinului roşu, însă pentru 2016 au fost anunţate, pentru prima dată, două culori principale, care vor da tonul în modă.

Serenity si Rose Quatz

Roz-cuarţ şi albastru-seren sunt cele două culori oficiale desemnate de Institutul Pantone pentru anul viitor. Culorile anului 2016  au fost alese astfel pentru a transmite un mesaj puternic, după cum se arată pe site-ul institutului.  „Împreună, rozul-cuarţ şi albastrul-seren dau naştere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine. Totodată, această combinaţie inedită este şi provocatoare, deoarece nu se regăseşte în asocierile tradiţionale de culori. Ţinând cont şi de faptul că în multe părţi ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferenţelor de gen), cele două culori alese coincid şi cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design”, se arată în comunicatul oficial.

Aceste două nuanţe pastelate, roz-cuarţ şi albastru-seren şi-au găsit deja locul în colecţiile marilor designeri, pentru iarnă, dar şi pentru primăvara-vara lui 2016. Institutul a anunţat, de asemenea, o paletă de 10 culori pentru primăvara lui 2016.

Panetone top culori 2016